Til sommeren er Norges mest populære og folkekjære artist, Åge Aleksandersen & Sambandet tilbake på Rootsfestivalen for å glede sine utallige fans.

Åge Aleksandersen og Sambandet trives godt i Brønnøysund. Når bandet hadde lyst til å spille på Rootsfestivalen igjen, var valget enkelt. Et rock’n’roll-tog som dette bandet finnes det knapt maken til i Norge, og energien, formidlingen og utstrålingen er bare til å smelte av.

Åge Aleksandersen er av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge i tillegg til å være mannen bak låten som er blitt omtalt som den norske populærmusikkens nasjonalsang, «Lys og varme». Gjennom sin karriere har han hatt en hel rekke hitlåter som har gått rett hjem hos publikum og blitt folkekjære sanger, sanger som er brukt både i glede og i sorg.

På Helgeland er Åge Aleksandersen og Sambandet svært populære, og trekker publikum i alle aldersgrupper. Grunnen til populariteten er nok Åges posisjon som en av Norges betydeligste rockere siden trønder-rockens tilblivelse på slutten av 60-tallet og fram til i dag. Men kanskje også fordi at vår hjemlige gitarhelt, Gunnar Pedersen, spiller i Sambandet. Vi gleder oss til et gjenhør med Åge og Sambandet!