menu Home

Adrian Jørgensen


Biography


Bindalingen Adrian Jørgensen, aktuell deltaker i årets sesong av Stjernekamp på NRK, er klar for sommerens Rootsfestival.

Gjennombruddet fikk Adrian Jørgensen i 2013, da han kom på andre plass i TV2s «The Voice». Sist lørdag fikk han terningkast 7 av coach Daniel Kvammen da han framførte DDEs Det e mulig det umulige i Stjernekamp da temaet var ”Norsk på norsk”. Han var en av deltakerne med flest stemmer. Nå går han for gull!

Adrian Jørgensen fra Bindal har røtter i Helgelandskystens havbruk- og landbruksmiljø. Siden han var 16 år har han levd et dobbeltliv som fiskerøkter og låtskriver, og reist mye rundt og holdt konserter. Adrians foreløpig største hit var den trønderske versjonen av superhiten Despacito i 2018. Denne låten spilte han inn sammen med Carina Dahl og de mottok i august i år gullplate for tre millioner avspillinger av låta. I 2018 slapp han også singelen I’m so Faded i tillegg til fem andre låter.

I mars 2019 sto han på scenen i Oslo Spektrum under årets Melodi Grand Prix finale hvor han endte på 2. plass med låta The Bubble. Sangen ble spilt mye på radio og gikk rett inn på «Spotify Top 50» to dager etter finalen.

I tillegg til studiojobbing og musikkslipp har Adrian Jørgensen vært aktiv innenfor organisasjonen MOT i Norge. Han var ambassadør i to år og var med på den landsdekkende turneen sammen med bl.a. Alejandro Fuentes. I juli 2017 mottok Adrian kulturprisen fra Bindal kommune.

Adrian sikter mot radiopublikummet og et større konsertpublikum på festivaler der han spiller med sitt band. Vi gleder oss til endelig å oppleve Adrian Jørgensen på Rootsfestivalen!

Videos


Soundcloud


SpotifySocial profiles


Booking contacts

Website: http://www.adrianjorgensen.com

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play