menu Home

Amanda Tenfjord


Biography


Amanda Tenfjord satser på musikkarrieren

Den talentfulle og karismatiske ung artisten Amanda Tenfjord har tatt pause fra medisinstudiet og satser fullt på musikkarrieren. I høst slapp hun sin siste single Kill the Lonely.

Med sin vakre stemme og særegne låtteft har Amanda Tenfjord fra Tennfjord ved Ålesund på kort tid etablert seg som en artist det stilles store forventninger til. Tidligere i vår vant hun Musikkprisen med sitt nydelige bidrag, låten Run, som artister som Highasakite, Ine Hoem og Mikhael Paskalev har vunnet tidligere.

– Målet mitt er å gi ut musikk som jeg liker, og som forhåpentligvis alle liker. Alt det andre er bonus, sier Amanda.
Nå har hun tatt ett års pause fra medisinstudiene for å satse på musikken, og ha studiene å falle tilbake på dersom artistkarrieren ikke skulle gå veien.

22-åringen har på kort tid rukket å gjøre seg bemerket med musikk i skillet mellom pop og elektropop, sjangeren hvor man finner norske artister som Astrid S. og Sigrid. Hun skriver sanger med rot i ekte hendelser, og hva som skjer i hennes eller venners liv. Ofte om kjærlighet eller vanskelige livsting. Valg. Livet. Det å bli voksen! Målet er at musikken skal fremkalle følelser. Noen låter er mer energiske, som skal gjøre publikum glade, danse og ha det gøy. Siste singelen, Kill the Lonely, handler om ensomhet og om å drepe ensomheten iblant oss ved å se opp fra telefonene våre, smile til fremmede, klemme mer, lytte mer.

Amanda Tenfjord har høstet god kritikk for blant annet EPen First Impression, som ble laget i samarbeid med Askjell Solstrand, kjent for å jobbe sammen med artister som Aurora og Sigrid. Amanda og Sigrid har tidligere gått i samme klasse og har hatt den samme sanglæreren.

Amanda og bandet hennes har opptrådd på Lindmo i beste sendetid, og imponert under bransjefestivalene Trondheim Calling og Bylarm, og hatt en rekke konserter, blant annet i England og Tyskland. I vår var de på turné som oppvarmingsband for Highasakite der de spilte på noen av Norges største konsertarenaer. I høst spilte Amanda Tenfjord på bransjefestivalene Reperbahn i Tyskland og Iceland Airwaves. Til sommeren får vi høre henne på Rootsfestivalen i Brønnøysund.

Videos


Soundcloud


SpotifySocial profiles

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play