menu Home

Freddy Kalas


Biography


Festsjefen Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm med sine fengende og populære allsanglåter. Den selverklærte “Sjefen for Fest” har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk.

Selv om Freddy først debuterte i romjula 2014, hadde hans stemme allerede blitt hørt millioner av ganger, gjennom duoen Broiler sine låter som “Vannski”, “Afterski”og“Bonski”. Det store gjennombruddet som soloartist kom i 2015 med låtene «Pinne for landet» og julesingelen «Hey Ho». Dette året var han den 3. mest strømmede norske artisten i Norge, kun slått av Broiler og Kygo.

Freddy ble lidenskapelig opptatt av musikk i ung alder. Som tolvåring begynte han å skrive egne tekster og gjorde seg lokalkjent ved å spille på skoleavslutninger og andre arrangementer i nærområdet. Allerede da Fredrik var 19 år ga han ut det som ble hans første hit, russelåten “Cannabus 2011” under aliaset “Freddy Genius”. Den vant “Årets Russelåt” hos NRK Mp3 og klatret til 14. plass på VG-lista.

Lytterne tok godt i mot han, og siden har det gått slag i slag med bl.a. gladlåta ”Vibber”, energiske ”Feel Da Rush” og sommerhiten ”Jovial”, som toppet hitlistene. Sistnevnte låt gjorde ”jovial” til det mest søkte ordet på Google i Norge i 2016.

Freddy Kalas har toppet VG lista i Norge flere ganger, Allsang På Grensen og har vært nominert til årets låt under Spellemannspris-utdelingen i 2016. Freddy Kalas har rundet 265 millioner streaminger på Spotify og fortsetter å være en av landets mest attraktive sceneartister. I 2018 var Freddy aktuell med NRK’s vennskapskampanje «BlimE» der han stod i spissen med årets låt. Et godt budskap kombinert med feelgoodmusikk fikk barn til å danse BlimE-dansen landet rundt, noe som ble understreket da flere tusen møtte opp for å danse på en gratiskonsert med Freddy i Lillestrøm.

Siste utgivelse er singelen ”Få meg på”, og sommerhiten ”Vacation” i klassisk Freddy stil! Samtidig har han gjort stor suksess live med sitt nye sceneshow med fullt band. Resultatet har blitt en proppfull turnékalender som har tatt Freddy over land og strand, både i Norge og Sverige med utsolgte konserter.

Freddy Kalas skal spille to konserter under Rootsfestivalen, både en konsert på dagtid lørdag og på hovedscenen senere på kvelden.

Soundcloud


SpotifySocial profiles


Booking contacts

Website: https://freddykalas.no/

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play