menu Home

Moving Oos


Biography


Funky rock fra Moving Oos

Moving Oos er sterkt tilbake etter noen år i glemselen, med ny plate og en rekke nye bandmedlemmer. I sommer er Trondheimsbandet klar for Rootsfestivalen.

”Moving Oos er endelig tilbake der de alltid var ment å være”, skrev Adresseavisen i en bejublet anmeldelse etter bandets opptreden på Stokkøya-festivalen i fjor. Det er allerede 12 år siden Moving Oos utga sitt kritikerroste og Spellemann-nominerte debutalbum, Peace and love. Sist høst kom bandet med ei ny plate, Romancer, med en knippe nye låter pluss omarrangerte og forbedrede versjoner av eldre låter. Romancer er som en sammenhengende fest der fet groove, stilige riff, og lekre vokalharmonier ikke er mangelvare. Mange kritikere mener at det er det sterkeste albumet Moving Oos har gitt ut.

Moving Oos startet i 2005 og spiller soul/rock med røtter fra slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. Bandets frontfigurer er Frank Reppen, en av Norges råeste vokalister, og Per Borten på gitar. Etter tre album (Peace and Love, 2007), (….and Understanding, 2008) og (The return of Moving Oos, 2010) gikk medlemmene i bandet hver sine veier høsten 2010.  Gitarist Per Borten har senere beriket rockverdenen med sitt nye band ”Spidergawd”, mens frontmann Frank Reppen startet rockebandet ”Blood On Wheels”.
Det nye Moving Oos består foruten de ovennevnte av Eirik Øien, Haakon-Marius Pettersen, Stian Lundberg og koristene Mildrid og Ranveig Seljemark fra Sømna, musikere på øverste hylle i norsk rock.

Moving Oos spilte på Rootsfestivalen i 2007. Til sommeren blir det endelig anledning til å oppleve (eller gjenoppleve) et forrykende norsk soul/rockband, som er bedre enn noensinne.

Videos


Soundcloud


SpotifySocial profiles

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play