menu Home

Postgirobygget


Biography


Postgirobygget startet som en gag

I kjølvannet av noen konserter med tulleorkesteret The Pissed Off Sons på kulturarrangementet Ruka ’94 og to demoCDer med prosjektnavnet Postgirobygget, ble det startet et band i studentmiljøet i Trondheim som etterhvert skulle bli til bandet Postgirobygget vi kjenner i dag.

Det var vokalist Arne Hurlen som hadde vært hjemme i Rælingen og snekret sammen en CD kalt Postgirobygget – Vennligst lukk døren, sammen med kameraten Hein Bergersen. CDen inneholdt 23 av Arnes egne sanger, spilt inn på Sputnik-vis på to dager. Motivet for utgivelsen var i følge Arne «bare for å ha gjort det». Åndsverket ble så solgt av og til venner og bekjente for at Arne og Hein skulle få igjen gryna de hadde lagt ut. Men plutselig tok det hele ikke så rent lite av og femten hundre eksemplarer var i omløp. Senere laget de demoen Rivd med nye låter. Prosjektnavnet Postgirobygget kom av at Arne hadde hatt sommerjobb i Oslo og tittet på dette bygget daglig.

Demoene ble svært populære i studentmiljøet, og spredde seg etter hvert over hele landet. Blant annet til Tom Aleksandersen som igjen presenterte dem for sin far Åge og som igjen overbeviste Norske Gram om at de burde satse på dette. Via andre kanaler endte demoene til slutt hos tre andre store plateselskaper som også ville inngå avtale. Valget falt imidlertid på Norske Gram, og før jul i 1995 var platekontrakt underskrevet med planer om lansering av en langspillplate i juni 1996. Og nå gikk bandet omsider under navnet Postgirobygget, siden det nå engang var det navnet folk forbandt med sangene. Populært var bandet fortsatt og den faste fanskaren hang med.

Debutplata Melis ble en suksess og solgte oppunder 200 000 fysiske eksemplarer, og plate nr. to måtte utsettes fordi Melis lå sammenhengende på toppen av VG-lista i mer enn 70 uker. I dag, etter 20 år på veien, har Postgirobygget gitt ut ni album, spilt rundt 1000 konserter, inntatt radioen, strømmetoppen og folkesjelen med sine sommersanger. I mars 2020 kommer de også med nytt album.

Da er det bare å kjøpe billetter til Postgirobyggets konsert på Rootsfestivalen og la seg rive med i allsang til kjente og kjære sommerlåter. På scenen står Arne Hurlen på vokal og gitar, Per Sarin Madsen på trommer, Nicolai Hauan på bass, Daniel Hovik på tangenter og Nils Petter Time på gitar.

Videos


Soundcloud


SpotifySocial profiles

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play