Powertrioen Bokassa forener flere av rockens undersjangere til sin egen unike “stonerpunk”. En av bandets største meritter er at de sammen med det svenske bandet Ghost var oppvarmingsband for Metallica på deres WorldWired-turné i Europa i 2019.

Metallicas trommeslager Lars Ulrich har i flere intervjuer uttalt at Bokassa var hans nye favorittband. Da de ble kontaktet av manageren til Metallica med forespørsel om å være oppvarmingsband, trodde Bokassa at noen drev gjøn med dem. De ble da kontaktet av Lars Ulrich, som bekreftet at meldingen fra manageren var ekte. Senere på året dro bandet  på egen Europaturné, og fikk Spellemannsnominasjon året etter.

Bandet har gitt ut tre kritikerroste album, flere EPer og spilt over hele landet og på flere av Norges største festivaler. Debuten “Divide & Conquer” ble kåret til et av de beste debutalbumene i 2017 av ærverdige Metal Hammer (UK), og som norske Gaffa mente var et av det siste tiårs beste norske album. Også den siste plata ”Molotov Rocktail” fikk strålende kritikker i både inn-og utland.

Bandet består av Olav Dowkes, vokal og trommer, Jørn Kaarstad, vokal, gitar og banjo og Bard Linga, vokal og bass.