Festivalområdet, tilgjengelighet, åpningstider og annen info

Alle arrangementene under Rootsfestivalen foregår i et telt- og uteområde sør for Amfi Havnesenteret midt i sentrum av Brønnøysund. Området er godt tilgjengelig for alle, inkludert for de med fysiske handikap. På kveldskonsertene har vi  egen rampe for rullestolbrukere, med tilliggende handikaptoalett. En forutsetning for å bruke rullestolrampen, er at det brukes manuell rullestol. Dette for å gi plass til så mange som mulig, da det er begrenset plass.

På dagtid er det konserter innendørs i musikktelt, hvor det serveres mat og drikke. Ingen aldersgrense og gratis inngang.

Kveldskonsertene på Hovedscenen foregår i friluft. For å få tilgang til disse må du ha gyldig billett. Aldersgrensen er 18 år. Festivalen praktiserer gratis inngang for ledsager ved framvisning av gyldig ledsagerbevis.

Festivalområdet er åpent fra kl. 13:00-22:00 på onsdag, og da er det bare gratiskonserter i musikkteltet, uten aldersgrense. Torsdag, fredag og lørdag er åpningstider for dagarrangement 12:00-17:00, og for kveldsarrangement 17:30-01:00. Se program for nærmere info om artister og billetter.

Det er ikke lov å medbringe paraplyer, selfistenger og lignende. Det samme gjelder flasker, termoser, stoler, våpen, mat & drikke. Vesker og ryggsekker vil bli undersøkt ved inngangen og forbudte gjenstander blir beslaglagt.

Er det noe du lurer på, stort eller smått, ta kontakt med festivalledelsen – se lenger ned på siden for kontaktinfo.

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet til festivalområdet.

Reise

Brønnøysund har god kommunikasjon med flere daglige flyruter både fra Trondheim og Bodø, daglig direktefly til og fra Oslo, hurtigruteanløp, buss til og fra Bindal, Namsos, Grong, Mosjøen og Sandnessjøen. I tillegg er det hurtigbåtforbindelse til Vega og Sandnessjøen.

Overnatting

Det finnes flere muligheter for overnatting i Brønnøysund og omegn, både hotell, gjestgiveri og campingplasser.thon
Vår samarbeidspartner Thon Hotels har to hotell og leiligheter i Brønnøysund.

Andre overnattingssteder:

Corner Motell
Torghatten Camping & Strandrestaurant
Skogmo Familiecamping
Mosheim Camping

Det er også tilrettelagt for bobilcamping i Brønnøysund sentrum. Bestilles ved å sende e-post til denne adressen: rootsbobilcamp@gmail.com
tripadvisor_logo_transp_220x50
Se også Helgeland Reiseliv sine nettsider for enda flere overnattingssteder.

Festivalkontoret

Festivalkontoret finner du på festivalområdet. Åpningstider fra kl. 13:00 til festivalområdet stenger hver dag under festivalen. Har du kjøpt festivalpass, kan du få innløst dette på festivalkontoret på dagtid, eller ved inngangen til hovedscenen på kveldstid. På festivalkontoret kan du også få kjøpt billetter, rootsmynt og rootseffekter. Festivalkontoret tar også vare på gjenglemte ting, og fungerer som hittegodskontor.

Lyd og bilde

Det er ikke tillatt å ta med profesjonelle kameraer (speilrefleks), lyd og videoutstyr inn på festivalområdet. Inndratt utstyr blir tatt vare på og utlevert på festivalkontoret. Unntak gjelder for akkreditert presse. Mobiltelefon er selvsagt helt OK å ta med.

Mat og drikke

Det er ikke tillatt å ta med mat og drikke inn på festivalområdet. Det serveres festivalmeny tilberedt av Hildurs Urterarium, øl, vin, og mineralvann. I tillegg vil det bli servert thai-mat, burgere, wraps, fish & chips og annet godt på festivalområdet på kveldstid.

Gratiskonsert på Hovedscenen

Lørdag formiddag arrangeres en egen gratiskonsert på Hovedscenen. Man trenger ikke billett. Dette arrangementet er et samarbeid mellom Rootsfestivalen og vår hovedsamarbeidspartner, Helgeland Sparebank. Artist og nærmere detaljer vil bli presentert på et senere tidspunkt.

 

Rootskino for barn

Under festivalen vil Brønnøy Kino sette opp flere forestillinger for barn på dagtid. Kinoprogrammet finner du på Brønnøy kinos hjemmesider. Blir annonsert på et senere tidspunkt.

Festivalvaluta – Rootsmynt

Rootsmynten er eneste gangbare betalingsmiddel på kveldsarrangementene. På dagtid kan du betale med både kort, penger og rootsmynter, på kvelden bare rootsmynter. Du kan kjøpe rootsmynt på festivalkontoret, og på eget utsalgssted på kveldstid. Rootsfestivalen bruker rootsmynter for å eliminere køer, og for at du som vår gjest skal være mest mulig fornøyd.
Kun mynter med vår hovedsponsors logo Helgeland Sparebank er gyldig betalingsmiddel. Ubenyttede mynter veksles ikke inn, men kan brukes til neste år.

Nordland fylkes kulturkort

For ungdommer med Nordland fylkes kulturkort gjelder følgende på Rootsfestivalen:

1) Dagspass refunderes med 120,-
2) 3-dagerspass refunderes med 300,-

Forutsetninger for refusjon er :
1) Personlig oppmøte på festivalkontor i løpet av festivalen
2) Fremvisning av kulturkortet for Nordland fylke
3) Gyldig identifikasjon

Tilbakebetaling skjer til oppgitt kontonummer.
Vi registrerer kulturkortinnehavere i eget skjema for etterkontroll. Dette vil gi oss oss god og riktig informasjon til bruk i videre dialog med NFK.

Les mer om kulturkortet i Nordland her.

 

Kontakt oss

Post- og besøksadresse:

Rootsfestivalen, Sømnaveien 105, 8900 Brønnøysund

 

Festivalsjef

Per Martin Orvik

Booking

Stein Brekk

Sikkerhet

Olav Melteig

Presse/media

Dagfinn Torgersen

Solveig Strand Olsen

Teknisk

Øyvind Kvam

Frivillig

Ann-Kristin Lorentsen

Frank Maasø