Informasjon

Informasjon

Alle arrangementene under Rootsfestivalen foregår i et telt- og uteområde midt i sentrum av Brønnøysund. Området er godt tilgjengelig for alle, inkludert for de med fysiske handikap. På kveldskonsertene har vi  egen rampe for rullestolbrukere, med tilliggende handikaptoalett. En forutsetning for å bruke rullestolrampen, er at det brukes manuell rullestol. Dette for å gi plass til så mange som mulig, da det er begrenset plass.

På dagtid er det konserter innendørs i musikktelt, hvor det serveres mat og drikke. Ingen aldersgrense og gratis inngang.

Kveldskonsertene på Hovedscenen foregår i friluft. For å få tilgang til disse må du ha gyldig billett. Aldersgrensen er 18 år. Festivalen praktiserer gratis inngang for ledsager ved framvisning av gyldig ledsagerbevis.Festivalområdet er åpent fra kl. 13:00-22:00 på onsdag, og da er det bare gratiskonserter i musikkteltet, uten aldersgrense. Torsdag er teltet åpen fra 12:00 – 18:00 og kveldsprogrammet åpner 18:30. Fredag og lørdag er åpningstider for dagarrangement 12:00-17:00, og for kveldsarrangement 17:30-01:00. Se program for nærmere info om artister og billetter.

Det er ikke lov å medbringe paraplyer, selfistenger og lignende. Det samme gjelder flasker, termoser, stoler, våpen, mat & drikke. Vesker og ryggsekker vil bli undersøkt ved inngangen og forbudte gjenstander blir beslaglagt.

Er det noe du lurer på, stort eller smått, ta kontakt med festivalledelsen – se lenger ned på siden for kontaktinfo.

 

 

Akkreditering

Er du gjest, Teltartist eller presse?
Søk akkreditering her

Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter i umiddelbar nærhet til festivalområdet. Rett sør for festivalområdet har vi egen sykkelparkering, og vi oppfordrer til bruk av sykkel til og fra festivalen.

_

Overnatting

Det finnes flere muligheter for overnatting i Brønnøysund og omegn, både hotell, gjestgiveri og campingplasser.
Vår samarbeidspartner Thon Hotels har to hotell og leiligheter i Brønnøysund.

Andre overnattingssteder:

Corner Motell
Torghatten Camping & Strandrestaurant
Skogmo Familiecamping
Mosheim Camping

Bobilparkering finner du på den kommunale bobilcampen i Valen eller på festivalens egen camping for bobiler og vogner.
Bestilling av plass på festivalcampen finner du her.

Se også Helgeland Reiseliv sine nettsider for enda flere overnattingssteder.

_

Lyd og bilde

Det er ikke tillatt å ta med profesjonelle kameraer (speilrefleks), lyd og videoutstyr inn på festivalområdet. Inndratt utstyr blir tatt vare på og utlevert på festivalkontoret. Unntak gjelder for akkreditert presse. Mobiltelefon er selvsagt helt OK å ta med.

_

Gratiskonsert på Hovedscenen

Lørdag formiddag arrangeres gratis familiekonsert på Hovedscenen. Man trenger ikke billett. Dette arrangementet er et samarbeid mellom Rootsfestivalen og vår hovedsamarbeidspartner, Sparebank1 Helgeland.

Festivalkontoret

Festivalkontoret finner du på festivalområdet. Åpningstider fra kl. 13:00 til festivalområdet stenger hver dag under festivalen. Har du kjøpt festivalpass, kan du få innløst dette på festivalkontoret på dagtid, eller ved inngangen til hovedscenen på kveldstid. Vi åpner stand på Havnesentert lørdag 6. juli kl. 10:00 og anbefaler at du stikker innom den for å innløse pass til festivalbånd. Standen er på havnesentert frem til festivalen åpner onsdag 10. juli kl. 13:00. På festivalkontoret kan du også få kjøpt rootseffekter. Festivalkontoret tar også vare på gjenglemte ting, og fungerer som hittegodskontor.

Mat og drikke

Det er ikke tillatt å ta med mat og drikke inn på festivalområdet. Det serveres festivalmeny med ulike retter basert på lokale råvarer, øl, vin, og mineralvann. I tillegg vil det bli servert steinovns stekt pizza, burgere, wraps med kjøtt og fisk og annet godt på festivalområdet på kveldstid. Flere vegetaralternativer å velge mellom.

_

Reise

Brønnøysund Brønnøysund er kystbyen midt i Norge og har god kommunikasjon med flere daglige flyruter både fra Trondheim og Bodø, daglig direktefly til og fra Oslo, hurtigruteanløp, buss til og fra Bindal, Namsos, Grong, Mosjøen og Sandnessjøen. I tillegg er det hurtigbåtforbindelse til Vega og Sandnessjøen. Med tog kan du gå av på Trofors stasjon og ta buss til Brønnøysund. Kommer du kjørende kan du ta fylkesvei 17 med ferger eller ta av på E6 i Svenningdalen og kjøre Tosentunellen. Vi oppfordrer alle til samkjøring til og fra festivalen!

_

Betaling på festivalen

All betaling på festivalområdet skjer via betalingsterminaler. Terminalene tar alle typer bankkort.

_

Kontakt oss

post@rootsfestivalen.no

Morten R. Horn

Festivalsjef

Stein Brekk

Booking

Ann-Kristin Lorentsen

Frivillig