I tillegg til lokale fotballspillere i eliteserien, har vi også lokale musikere i Norsk og Europeisk elitedivisjon. En av disse er Petter Vågan, og onsdag 12. juli fremfører han musikken til The Fjords i Brønnøy Kirke inn mot midnatt.


The Fjords maner frem «sakteflytende popmusikk med innslag av soul, gospel og dryss av elektronika» (Adressa).

Petter Vågan startet bandet som et soloprosjekt mens han studerte ved Jazzkonservatoriet i Trondheim. Siden den gang har bandet kommet langt med musikken og musikkvideoene deres, som har blitt kritikerrost av både fans og musikkbransjen.

Musikken er umiddelbart gjenkjennelig og unektelig fengslende. Petter Vågans prosess innebærer å bygge lag på lag med forseggjorte produksjonslydlandskap rundt låtskrivingen, noe som resulterer i en gjennomført og særegen lyd.

Bandet fanget først verdens oppmerksomhet med sin pulserende og forførende debutsingel «All In» i 2015. Siden den gang har de vist frem musikken sin på landets bransjefestivaler, festivaler og klubber, samt turnert i England og Kina. Etter å ha sparket inn flere dører med internasjonalt syndikert singelslipp via Noisey/Vice med musikkvideoen All In, som ble omtalt som den beste norske musikkvideoen siden A-has Take On Me av VG, og fulgt opp med singelslipp gjennom Q Magazine, The Independent og NME, omtaler fra The Guardian, Stern, Rolling Stone Magazine, The Independent og mange andre, har The Fjords også fått støtte fra BBC Radio 1s Annie Mac og Huw Stephens, samt gjentatte spillinger på BBC6, spillelistinger på norsk, engelsk, tysk og australsk radio.

Denne kvelden møter du Petter Vågan alene med gitarer, sin fantastiske stemme, synther og trommemaskiner. Her vil han spille både låter som allerede er utgitt og låter fra hans kommende album i en intim og nær konsertopplevelse. Alt spilles live, der og da, bundet sammen av korte improviserte partier som passer settingen.