Et av Storbritannias mest suksessfulle band gjennom tidene, Level 42 er klar for å spille konsert i Brønnøysund til sommeren.
Bandet er et av de fremste pop/funk bandene opp igjennom 80 og 90 tallet med bassisten Mark King i spissen. Av mange regnet som en av verdens beste bassister.

Vi i Rootsfestivalen har tradisjon for å presentere utenlandske artister, og vårt publikum har satt pris på de mange konsertene opp igjennom de 20 siste årene.

Roots for oss handler om rock/pop musikkens røtter, men også lokal tilhørighet, identitet og å være «jordet»
Derfor vil vi gjerne se oss tilbake samtidig som vi sikter oss inn mot fremtiden.

Av tidligere utenlandske artister kan vi nevne Dubliners, Waterboys, The Hooters, Procol Harum, 10CC, Mother´s finest, Little Feat, Manfred Manns Earth Band, Uriah Heep, Dr. Feelgood, Fairport Convention, Saga, Roger Hodgson, Jethro Tull, Europe og UB 40.

Level 42 passer perfekt inn i dette bildet syns vi.

Overgangen fra 80 til 90-tallet var et musikkmarked med mange fasetter, og Level 42 var det største bandet innenfor sin sjanger med 30 millioner album og store turneer over hele verden.
Fra første album i 1981 har de gitt ut 14 studioalbum, og har hatt 18 topp 40-singler, inkludert «Lessons in Love», «Something About You», «Leaving Me Now», «Running in the Family» og «Hot Water». De har solgt ut Wembley stadion over 20 ganger, og har solgt mer enn 30 millioner album på verdensbasis.
På Spotify har Level 42 nesten to millioner månedlige lyttere og flere hundre millioner avspillinger.

Bandet leverer fantastiske konserter over hele verden, og høsten 2023 gav de ut albumet «Live in Switzerland».
Et album som viser at bandet fremdeles er et vitalt og oppegående liveband som vi vet et kresent roots-publikum vil sette pris på.

Level 42 er:
Mark King, Bass/Vokal
Nathan King, Gitarer
Mike Lindup, Keyboard/Vokal
Pete Ray Biggin, Trommer
Dan Carpenter, Trompet
Sean Freeman, Saxofon
Nichol Thomason, Trombone