Endelig er Madrugada klar for Rootsfestivalen.

Majestetisk. Storslått. Episk. Ord som er vanskelig å unngå når man skal beskrive en av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada.

Bandet var på høyden da de la inn årene i 2008 og rakk aldri å spille på Rootsfestivalen. Men elleve år borte fra rampelyset, bidro bare til å forsterke bandets status. Da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet Industrial Silence, var de større enn noen gang. Både i- og utenfor hjemlandet.

Turneen de la ut på i 2019, ble oppunder 100 konserter lang. Det var et triumftog, med blant annet to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum, festivaljobber over hele Norge og en lang serie konserter på kontinentet, der bandet nå solgte ut dobbelt så store haller som tidligere. I 2021 slapp de ut albumet «Chimes at Midnight», som bærer preg av inspirert låtskriverarbeid innad i gruppa. Albumet ble godt mottatt i både media og hos folket, med topplasseringer i både Norge, Hellas, Tyskland og Sveits. Albumet ble fulgt opp av to nye kvelder i Oslo Spektrum, og en ny turnérunde for fulle hus i Europa, som kulminerte i en gigantisk stadion-konsert i Athen høsten 2022.

Madrugada skimter med en av verdens beste vokalister i Sivert Høyem, og et lydbilde og visuelt show som trosser generasjoner, sjangre og trender. Med seg i bagasjen har de fem Spellemannpriser, to Alarmpriser og sluppet seks studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som alle har solgt til gull og platina.

Den bagasjen tar de nå med seg til Brønnøysund, og opp på hovedscenen under Rootsfestivalen i 2023.

Madrugada er: Sivert Høyem, Frode Jacobsen, Jon Lauvland Pettersen med Cato Thomassen og Christer Knutsen