Motorpsycho til Rootsfestivalen 2024: »Motorpsycho spiller singlene!»

Mange tenker på Motorpsycho som ‘bråkete’, ‘rart’, og ‘vanskelig’.
De har litt rett. Men ikke helt.

For Motorpsycho har i løpet av sin snart 35-år lange karriere ikke bare laget store, krevende dobbeltalbum slik mange tror – de har samtidig fortløpende hatt pop og rock hits både på VG-lista her hjemme og på hitlister ute i verden flere ganger. At dette har gått mange hus forbi, sier muligens litt om hvor lett det er å misforstå artister som spiller på flere strenger og ikke helt følger reglene i showbiz-spillet. Det sier kanskje aller mest om hvor spesiell Motorpsycho’s status og rolle er i den norske musikkfloraen.

Dette er nemlig et band som forvirrende nok behersker både dur og moll, som spiller både høyt og lavt. De har samtidig evner å være både innbydende og hemmelige, og trenger overhodet ikke å gjøre seg selv eller musikken sin hverken vanskeligere eller dummere enn det de selv synes er akkurat passe. Alt ettersom hva anledningen dikterer.

De har nå – for første gang – bestemt seg for å glede festival-Norge med et karriereomfavnende sett bestående utelukkende av låter som har vært utgitt som singler. Det blir muligheter for både utagerende frikete dansing og rolig romantisk duving – for intens headbangende tordenrock så vel som spontan musikalsk ekstemporering på høyt nivå. Her kommer det både nyere hits og nostalgiske perler fra så langt tilbake som 90-tallet i skjønn forening, og dette blir en festkveld for flere generasjoner både nye og gamle Psychonauter!

Og oddsene er faktisk ganske gode for at det til og med dukker opp et skikkelig allsang-refreng i ny og ne. Motorpsycho lover å ‘bjuda på’ og ikke gi seg før øyekroken er fuktig, ølen smaker perfekt, før svetten pipler og før den beste norske rocken noensinne laget er spilt ferdig.

Velkommen til Rootsfestivalen 2024!