Foto: Olga Bushueva
(Teltscenen Onsdag)

Øyvind Holm og Alexander Pettersen har begge lang fartstid i Trondheims musikkmiljø.
Som låtskrivere og musikere har de over flere tiår gitt ut plater; både sammen, hver for seg og i et utall ulike bandkonstellasjoner.

Alexander Pettersen er kanskje mest kjent som primus motor i bandet The South. Bandet hadde i sin tid flere låter listet på både P1 og P3, mest kjent er kanskje “Can’t find my way back home”. I tiden etter The South har Pettersen gitt ut to kritikerroste soloalbum, og et tredje album, “Supply/Demand”, kom 15. mars 2024.
Pettersen har i tillegg vært fast gitarist og kreativ sparringspartner for Ida Jenshus, samt spilt gitar for folk som Odd Nordstoga og Stein Torleif Bjella, Jonas Brekke og Øyvind Holm.

Øyvind Holm startet sin musikerkarriere med bandet Dipsomaniacs i 1997. Mange kjenner han kanskje også som låtskriver og vokalist i americana-bandet Sugarfoot. Etter dette har Holm fokusert på å skrive låter og å gi ut plater under eget navn.
Siden 2020 har det blitt tre kritikerroste soloskiver. Den siste, “Paradox of Laughing», ble sluppet på tampen av 2023, og ble tidligere i år kåret til årets norske album (2023) av nettstedet popklikk. Albumet fikk sin internasjonale lansering til strålende anmeldelser nå i januar 2024.

Med hvert sitt ferske album, har Holm og Pettersen nå bestemt seg for å gjøre en serie konserter sammen.

Onsdag 10. juli spiller de på teltscenen.

Velkommen til Rootsfestivalen 2024!