En femti år gammel Saga

Gjennom en karriere på fem tiår har det kanadiske progressive rockebandet Saga markert seg over store deler av verden. Til sommeren lander de i Brønnøysund.

Saga har opparbeidet seg et loyalt og internasjonalt publikum for deres ambisiøse musikk. Spesielt i Tyskland hatt de hatt en stor fanskare. Bandet startet opp i 1977 i Ontario i Canada, ga ut sin første plate i 1978 og hadde sitt internasjonale gjennombrudd i 1981 med deres fjerde album, World’s Apart, som solgte til platina både i Canada og USA.

Det Saga har oppnådd i studio er likestilt med prestasjonene bandet har gjort på scenen. Saga har gjennom årene i stor utstrekning turnert over hele verden, spesielt i USA, Canada, Sør-Amerika og Europa der de har vært spesielt populære i Tyskland og Skandinavia. Saga var også det første rockebandet som opptrådte bak jernteppet på begynnelsen av 80-tallet, og mottok den prestisjefulle prisen German Gold Ticket Award for årets toppselgende konsertband.

Saga har spilt inn flere konsertfilmer og musikkvideoer som ble flittig spilt på MTV. Livealbumet In Transit var det første digitale livealbumet som noensinne ble laget av et rockeband. I 1994 ga Saga ut Generation 13, en 70 minutters ekstravaganse som det tok bandet ett år å fullføre. Albumet var spilt inn i Los Angeles, og er Sagas mest kritikerroste arbeid til i dag.

Vi gleder oss til å oppleve Saga på Rootsfestivalen. Saga er et band av stort kaliber på rockehimmelen. Ett band som fram til i dag har gitt ut totalt 36 album inkludert diverse livealbum, solgt 10 millioner album, opptrådt i over 20 land for et publikum på 15 millioner! I 2020 turnerer de med tilnærmet originalbesetning.