En ny kvinnelig artist er klar for Rootsfestivalen. 22 år gamle Hilde Skaar kommer med et knippe ferske låter under artistnavnet SKAAR.

Omgitt av den vakre naturen på øya Stord var ikke Hilde Skaar redd for å skille seg ut som tenåring. Fra hennes tidlige kjærlighet til Coldplay og Foo Fighters og til å oppdage styrken og sårbarheten til artisten Banks, var hun i tidlig alder drevet av sin lidenskap for musikk. Og med sin teft for melodier, relaterbare tekster, sterk vokal og fengslende scenetilværelse, har SKAAR utviklet seg til å bli en artist som krysser alle boksene for å kunne bli den neste store indiepop-artisten med utspring fra Norge.

SKAAR kan allerede vise til flere nominasjoner til priser som ‘Årets nykommer’ (P3 gull), ‘Årets stjerneskudd’ (by:Larm) og ‘Årets artist’ (NRJ awards). Til tross for sin ferske karriere har hun fått en rekke ærefulle oppdrag for musikk til kinofilmer som ‘Battle’ og ‘Askeladden’, i tillegg til Netflix-serien ‘Hjem til jul’ som hun har laget originalmusikken til. Også utenfor landegrensene har hun begynt å tiltrekke seg oppmerksomhet, og tidligere i år fikk hun skryt av britiske Clash Magazine.

Den store bølgen av oppmerksomhet har medført sammenligninger med andre norske popdronninger som Sigrid, Aurora og Astrid S. SKAAR forteller at hun føler seg smigret av sammenligningen, men respekterer dem såpass mye at hun ikke vil sammenligne seg med dem bare fordi de er kvinner. De fortjener respekten til å kunne presentere sin egen musikk, stå alene og være individer, sier hun.

SKAARs sanger er sprunget ut fra hennes egne erfaringer, og de gjenspeiler også de vanligste utfordringene som ofte oppstår når tenåringer trer inn i de voksnes rekker. SKAAR dykker inn i kjernen av vanskelige temaer som utroskap, være tøff nok til å gi slipp på usunne relasjoner eller hvordan det er å slite med angst og panikkanfall. Hun synger også om naivitet som en styrke og lager kjærlighetssanger med vri.

Nåværende fase i SKAARs karriere er et produkt av en livslang drøm. Fra SKAAR var liten ønsket hun et liv innen musikk, men beholdt den ambisjonen for seg selv. Det så ut til å være et uoverkommelig mål, men alt falt på plass. Hun ble inspirert til å spille gitar etter å ha sett broren sin lære seg å spille, og derifra gikk det fra å legge ut coverlåter på nettet, til å skaffe seg en manager, spille inn musikk i studio, og samarbeide med andre artister.

Å utvikle seg fra Hilde Skaar til SKAAR som en artist var en større reise. Mellom et mangfold av påvirkninger og utallige mennesker som gir uttrykk for sine meninger om hva hun skulle gjøre, manglet SKAAR en egen retning. Hun skjønte at det var på tide å ta et steg tilbake. Den selvbestemmelsen resulterte i hennes debutsingel ‘Higher Ground’, som siden har gitt over 12 millioner strømninger. Låten ble til på et morgenfly til Stockholm, på vei til sin aller første studiosession. Plutselig kom melodien til låten til henne, og redd for å glemme den før hun entret studio med produsentene samme dag, så hun seg nødt til å gjøre et opptak ved synge inn i telefonen sin.