Svensk country-pop med Smith & Thell

Smith & Thell har erobret svenskenes hjerter og nådde toppen av listene med Forgive me Friend og Hotel Walls. I 2019 var duoen en av de mest spilte artistene på svensk radio og turnerte i både Sverige og USA for fulle hus. Rootsfestivalen er stolt av å kunne presentere duoen for vårt publikum.

Pop/folk bandet Smith & Thell er basert i Stockholm. Duoen består av Maria Jane Smith (vokal, gitar) og Victor Thell (vokal, gitar, produksjon). De møtte hverandre for første gang som tenåringer ved et lokalt musikkarrangement i hjembyen Helsingborg i Sør-Sverige i 2015. Med inspirasjon fra Björk, Alanis Morisette, Bon Iver og Mumford & Sons har gruppen funnet sin unike country-influert popsound.

Deres albumdebut Soulprints ble gitt ut i april 2017 via den nordiske indielabelen Playground Music. Oppfølgeren, EPen Forgive Me Friend, kom i november 2018 og førte til at duoen signerte en kontrakt med den amerikanske labelen, Arista Recordings, en underordnet label av Sony Music Entertainment.

I november 2019 solgte Smith & Thell ut sine konserter i New York, Tampa og Fort Lauderdale. Suksesstoget rullet videre, og våren 2020 slapp de den nye plata Pixie’s Parasol og dro sammen med bandet ut på konserthusturné for utsolgte hus i Sverige.

Det svenske publikummet kjenner nok mest til bandet gjennom låtene Forgive me Friend, Goliath, Year of the young, Nangilima og Hotel Walls, noen av de største svenske låtene de siste årene. Forgive me Friend var duoens internasjonale gjennombrudd, og er siden 2018 strømmet over 85 millioner ganger og fått platina-status (ganger tre) i Sverige og gullstatus i Norge. Smith & Thells oppfølgingssingle i 2019, Hotel Walls, skjøt fort opp på førsteplass på Svensk Pop Radio, og har vært strømmet over 50 millioner ganger. Det holdt til platina i Sverige og gull i Norge. I 2020 vant Smith & Thell svensk Grammy for årets låtskriver, og Rockbjörnen for beste gruppe året etter.

Smith & Thell har etter hvert etablert seg som en av Sveriges mest etterspurte duoer, og som noen av Sveriges mest kjente låtskrivere og produsenter. I 2020 vant de svensk Grammy-pris som årets låtskrivere og for låter skrevet for andre artister utgitt på større labler inkludert Jennifer Lopez, Ava Max, Martin Garrix, Rauw Alejandro, Gryffin, Alan Walker, Maejor, NOTD og R3HAB,  med over 3 milliarder strømminger.