Rootsfestivalen kan med glede fortelle årets festivalgjengere at pop-talentet Synne Vo blir å se på hovedscenen.

Etter at Synne Vo slapp låten «Ikkje tenk på meg» på egenhånd under studietiden, har det kun gått en vei for den unge artisten. Med over 20 uker på A-listen til P3, ble hele landet nysgjerrig på pop-talentet fra Gudbrandsdalen. En platekontrakt senereslapp hun singlen «Ett minutt» i januar 2021, som høstet inn terningkast 5 på VG, Ukas låt på P3 og ble A-listet på P1.

Deretter har det bare gått oppover for Synne, som ikke bare utpeker seg som en stødig popartist, men også som en ekstremt talentfull låtskriver. Hun har blant annet skrevet filmmusikk som ble belønnet med nominasjoner til Musikkforleggerprisen, med låten «Gonna Be Alright» for kassasuksessen Børning 3.

Nylig ble “Ett minutt» brukt i den populære NRK-serien Rådebank, som blåste nytt liv i låten og plasserte seg godt inne på topp-50 listen til på Spotify og har nå streamet til GULL. Dette skjedde parallelt med slipp av hennes nyeste single «Heime», som er en rørende og fin ballade som handler om kjærligheten man har til plassen man er fra. Også den gikk rett inn Topp 50 fra dag en!

Hun har skrevet for mange andre artister, blant annet sammen med Chris Holsten på hans superhit «Smilet i ditt eget speil», som i år er nominert til pris for Årets Verk på Musikkforleggerprisen. I tillegg er Synne nominert i kategorien Årets Gjennombrudd og høsten 2022 ble Synne Vo nominert til «Årets Artist» på Nrk P3 -gull.

Synne har hatt sin oppvekst i Lesja i Gudbrandsdalen, hvor hun har brukt en god del av livet sitt på musikk. Med sin sjarmerende dialekt, krystallklare vokal og en tematikk de fleste som har vært unge kan relatere til har Synne Vo utmerket seg som en ny, norsk pop-perle!
Synne Vo er en artist for fremtiden, og vi ser frem til å se og høre henne på Rootsfestivalen 2023!