Noen av oss i Rootsfestivalen (bla. Stein Brekk) har en forkjærlighet for progrock.
Det svenske prog-ikonet, The Flower Kings, er endelig klar for Rootsfestivalen etter å ha blitt rammet av flystreik i fjor.
Kreative og lekne i en sammensmeltning av musikksjangre som symfonisk musikk, electronica, jazz, blues, funk og 70-talls prog. Vi er stolte over å endelig kunne presentere The Flower Kings for vårt publikum på sommerens festival.

The Flower Kings ble startet i 1994 av Roine Stolt. De øvrige medlemmene i bandet var opprinnelig kun hentet inn som turné-musikere for hans konserter i forbindelse med soloalbumet The Flower King, men ble del av bandet som etter hvert ble et av verdens ledende innen progressiv rock.

Og nå er bandet tilbake, mer modent, men fortsatt lekent, med tid for refleksjon. Samtidig er dagens versjon av bandet muligens den beste i bandets rike historie.

Som en del av ”supergruppen” Transatlantic, har frontfigur Roine Stolt påvirket progscenen i mer enn i to tiår. Og hans samarbeid med legendariske progstjerner som Jon Anderson (Yes) og Steve Hackett (ex Genesis), har bevist behovet for enkelte ganger å gå tilbake til fortiden for å levere det som så mange fans håper og ber om.

The Flower Kings live vil bli en herlig mix av gammel årgang med ny musikk fra ett helt nytt album.

Nytt for året er at grunnlegger Michael Stolt er tilbake på bass og vokal, sammen med Mirko DeMaio på trommer og Daniel Lantz på keyboards. De utfyller veteranene Hasse Fröberg på vokal og gitar og Roine Stolt på vokal og gitarer.

The Flower Kings har gitt ut 15 originalalbum, (det siste i mars 2022), to samlealbum og fire konsertalbum.

Vi gleder oss masse til herlig progrock med fantastiske musikere på Rootsfestivalen 2023!