Det svenske prog-ikonet, ‘The Flower Kings, er klar for Rootsfestivalen. Kreative og lekne i en sammensmeltning av musikksjangre som symfonisk musikk, electronica, jazz, blues, funk og 70-talls prog. Vi er svært glad for å kunne presentere The Flower Kings for vårt publikum på sommerens festival.

The Flower Kings ble startet i 1994 av Roine Stolt. De øvrige medlemmene i bandet var opprinnelig kun hentet inn som turné-musikere for hans konserter i forbindelse med soloalbumet The Flower King. Bandet ble etter hvert et av verdens ledende innen progressiv rock på 1990 og 2000-tallet.

Og nå er bandet tilbake, mer modent, men fortsatt lekent, med tid for refleksjon. Samtidig er dagens versjon av bandet muligens den beste i bandets rike historie.

Som en del av ”supergruppen” Transatlantic, har frontfigur Roine Stolt påvirket progscenen i mer enn i to tiår. Og hans samarbeid med legendariske progstjerner som Jon Anderson (Yes) og Steve Hackett (ex Genesis), har bevist behovet for enkelte ganger å gå tilbake til fortiden for å levere det som så mange fans håper og ber om.

Så The Flower Kings live vil hovedsakelig bli en affære av gammel årgang, men også ny musikk fra ett helt nytt album.
Nytt for året er at grunnlegger Michael Stolt er tilbake på bass og vokal, sammen med Mirko DeMaio på trommer og Zach Kamins på keyboards. De utfyller veteranene Hasse Fröberg på vokal og gitar og Roine Stolt på vokal og gitarer.

Dørene til fri kreativitet – som ikke minst The Beatles åpnet mellom 1966-69 – har igjen bidratt til mye av inspirasjonen på bandets kommende studioalbum, By Royal Decree. Lydene bandet lette etter var igjen mer organisk eller ”gammel” om du vil. Ikke å undres over ettersom grunnstammen i musikken fortsatt er trommer, bass, gitarer, det utprøvde og ikoniske Hammond-orgelet, flygel, Mellotron og Moog synthesizere. Og ikke minst Stolts leadgitar i senter med Stolt og Fröberg som deler på hovedvokalen.

Konsertene i 2022 vil bli sentrert om bandets tidlige år, med sanger fra Retropolis, Stardust We Are, Flower Power, Space Revolver og Back In The World Of Adventures.

The Flower Kings har gitt ut 15 originalalbum, (et nytt kommer i mars i år), to samlealbum og fire konsertalbum.

Da kan vi alle glede oss til herlig progrock med et fantastisk band på Rootsfestivalen 2022!