TIX kommer til Rootsfestivalen i sommer. TIX er en populær og velkjent artist, kanskje en av Norges største. I fjor vant han den norske Grand Prix-finalen. Nå er han å se på TV2s ”Hver gang vi møtes” innspilt på Kjerringøy.

Bak navnet TIX finner du 27 år gamle Andreas Haukeland fra Bærum, en av Norges aller største artister og personligheter. Den karakteristiske figuren med pels, solbriller og pannebånd fikk navnet TIX da Andreas følte seg annerledes enn alle andre under oppveksten. Han har fått diagnosen Tourettes Syndrom, og på ungdomsskolen fikk han kallenavnet “TIX” da folk la merke til alle ticsene hans. Andreas valgte da å ta eierskap over navnet og gjorde det til sitt artistnavn. Målet var å bli Norges største artist.

Etter videregående skole begynte TIX å lage russelåter. I 2015 fikk han sitt første store gjennombrudd med russelåten Sjeiken som ble årets partylåt for russen. Og til tross for omfattende debatt blant foreldre og musikkbransje, lå hans første album Dømt og Berømt over 70 uker på VG-lista. TIX ble etter hvert omtalt som “russekongen” og var den største i sjangeren ”Russelåter”.

Men suksessen med russelåtene hadde en bakside: TIX var elsket av fansen, men hatet av musikkbransjen. I 2018 tok TIX sitt neste skritt på veien mot å bli Norges største popstjerne da han slapp sin første ikke-russelåt, Shotgun. Samtidig bemerket han seg som låtskriver i inn- og utland med verdenshiten Sweet but Psycho med Ava Max. Låten ble anerkjent som «Årets mest spilte låt» på Musikkforleggerprisen.

I 2019 overrasket TIX det norske folk enda en gang ved å delta i Paradise Hotel. Begrunnelsen var et ønske om å vise mer av Andreas, personligheten bak TIX. Han gikk hele veien til finaleuken før han valgte å gi bort finaleplassen sin. Siden den gang har TIX hatt hele seks låter på førsteplass på Spotify i Norge, og på reisen har han omvendt både bestemødre og små barn til sine fans. Med et øre for melodier som er helt utenom det vanlige, har låtene hans de senere årene blitt allemannseie og karakteren TIX det samme. Ved spørsmål om hvordan han lager låtene sine svarte han: “Jeg lager ikke låter til musikkbransjen, jeg lager låter til folket.”

2020 åpnet med at TIX arrangerte to konserter på Sentrum Scene. Den første konserten solgte ut på 26 sekunder. Da coronaviruset kom til Norge ble planene for det kommende året satt på vent, men TIX valgte igjen å følge fansens behov og slapp låten Karantene som ble allemannseie over natten. I starten av mai hadde han hele 11 låter samtidig på topp 200 i Norge. Samme året var han også dommer i Idol på TV2. Hele Norge elsker Tix, og han er den mest spilte norske artisten på Spotify i både 2020 og 2021.

I fjor vant han Norges-finalen i Melodi Grand Prix. I den internasjonale finalen havnet han på 18. plass. Nå kan publikum oppleve han sammen med seks andre artister i TV2-programmet ”Hver gang vi møtes” som er innspilt på Kjerringøy i Nordland.

Vi forventer stort oppmøte og høy stemning under TIX sin konsert på Rootsfestivalen!