Trygve Skaug er artist, låtskriver og poet. Musikken hans har siden 2010 ligget over 350 uker på NRK P1s spillelister og har mottatt flere gullplater og nominasjon til Spellemannsprisen. I sommer kan du se og høre han og bandet i Brønnøysund.

Skaug er den mestselgende lyrikeren i Norge og har ligget på topplisten i lyrikk siden 2016. Han har gitt ut åtte diktsamlinger og har bidratt til en rekke ulike diktantologier. I tillegg er diktene hans blant de mest delte på sosiale medier med over 300.000 følgere.

Sammen med Bjørnar Sangolt, Thomas Birkeland og Maria Brandal Berstad dannet han bandet StMorritz i 2006. Skaug komponerte all musikken og skrev alle tekstene for bandet. De debuterte på norsk med albumet Tusenvis av ting i 2010. Låten Prøve meg igjen ble raskt bandets første radiogjenganger og sangen Allting blei stilt ble den meste spilte sangen på NRK P1 i 2010. StMorritz satte også ”verdensrekord” i turnévirksomhet, med 40 konserter på 40 timer sommeren 2010. I 2012 havnet låtene Herfra ser jeg stjerner og Like små på P1s liste, begge fra det andre albumet Norske Kompani. StMorritz besluttet i 2012 å ta en pause.

Skaug har siden høsten 2012 reist landet rundt med egne konserter. Han har gitt ut fem soloalbum, og gjort alt fra stuekonserter til Oslo Spektrum. Skaug står også bak mange tekster og melodier brukt av andre artister. Han har tidligere samarbeidet med, eller skrevet tekster og musikk for artister som Maria Mena, Solli-Tangen-brødrene, Daniel Kvammen, Eva Weel Skram og Maria Solheim for å nevne noen.

Skaug har siden 2011 hatt et sterkt engasjement for bistand, og har gjennom juleturneen Seine natt desember samlet inn i overkant av to millioner kroner til blant annet skoleprosjekt på Filippinene og i Romania. Han var i 2017 med på å starte opp organisasjonen ”Dear Sarena” som jobber med utdanning i vanskeligstilte områder.
Han har siden 2019 samarbeidet tett med organisasjonen ”Dråpen i Havet”, som driver hjelpearbeid blant flyktninger, blant annet i mottaksleire ved Europas yttergrenser.
I 2020 samlet streamingkonserten “Langfredag for Moria” inn over 1,6 millioner kroner til feltarbeidet i Moria-leiren.