På årets Rootsfestival blir det en høyst unik og spesiell konsert for å feire at artisten, låtskriveren og poeten Jokke ville blitt 60 år.

Joachim «Jokke» Nielsen er en av de aller største i norsk rock gjennom tidene.
Han er et ikon som fortsatt er høyt elsket og fortjener en hyllest som i år ville ha fylt 60 år.
De fem første Jokke & Valentinerne albumene i perioden 1986 til 1994 er tidløse klassikere som fortsatt spilles høyt i utallige møblerte hjem.

Hvem har vel ikke sunget til låter som «To fulle menn», «Her kommer vinteren», «Sola skinner», «Gutta», «Verdiløse menn» og mange flere….
Medlemmene i Valentourettes har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to.

Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar, utgjør de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tarjei Foshaug har vært vokalist siden 2006. Han leverer Jokkes sanger med ekte innlevelse, og har markert seg som en drivende frontfigur.

Det blir nostalgisk, tårevått, vakkert og høylytt.
Alt kan repareres og repeteres!

Det blir dobbel opp feiring med 60-årsdag og den tiende gangen Rootsfestivalen arrangerer konserter utendørs midt i Brønnøysund sentrum.